Forsbacka IK

Svängig match mot Forsbacka

Hofors IBK tog emot Forsbacka IK i PRÖD div 3 på lördag förmiddag.

Förra året spelade lagen jämnt och hamnade dessutom på exakt samma poäng när säsongen summerades. Lördagens tillställning slutade också med jämna siffror, men vägen dit var desto krokigare.

Första perioden började med bra tryck från gästernas sida. Hofors fick kämpa hårt för att freda sig, men krutet var i alla fall torrt. Målmässigt hade man kommandot i perioden och ledde med 3-2 inför den andra perioden. Skotten: 11-15.

Vad som hände i pausen kan man fundera på, för i den andra akten blev allt plötsligt jättesvårt för hemmalaget. Ett rörligt och aggresivt Forsbacka fick långa anfall medan Hoforsspelarna hamnade på hälarna och blev stillastående. På de första drygt 10 minuterna gjorde gästerna fyra raka mål. Hemmalaget reducerade sedan en gång innan bortalaget målade ytterligare ett par gånger. Hemska 1-6 i perioden och 4-8 på resultattavlan inför den sista akten. Skotten : 9-15.

Det som gjordes och sades i den andra pausen var helt klart mer vägvinnande än snacket i den första. I den sista perioden satte nämligen Hoforskillarna full fart framåt och kopierade gästernas insats från den andra perioden: fyra raka mål på drygt 10 minuter. Så långt kvitterat och betalt, men hemmalaget nöjde sig inte med det. Man återtog ledningen via 9-8 och hade ett hyggligt momentum i matchen.

Men idrott är idrott och allt kan hända. Därför kunde givetvis Forsbacka kvittera med fyra minuter kvar att spela och dessutom ta ledningen med endast halvminuten kvar. Fler mål än så hanns inte med innan matchuret slog över till 20.00. Hofors vann visserligen perioden med 5-2, trots att skottstatistiken var jämn: 9-9. Men slutresultatet skrevs till 9-10 till Forsbacka. Även skotten vanns av gästerna med 29-39.

En jobbig förlust för hemmalaget så klart, där man ändå vann två av tre perioder. Men kampviljan som har blivit ett signum för Hofors P03/04 får man ta med sig.